*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

27.6.15

Šentviška planota in Gora Rocka, 27.6.2015

Zbudila sva se v lep dan, zapakirava in se posloviva od kampa Korita. V Kobarid na kavo, potem pa skozi Tolmin in v Grapo. Uparkirava na železniški v Klavžah, zajahava bicikle in že v ritmu RATM šopava v klanec. Skozi Logaršče in Ponikve se dvigneva na Šentviško planoto. Gor, dol, gor, dol... pa vse neverjetno mirno. Uživava.
Uletiva še na Goro Rocka - glih na popoldansko siesto, gora se (še) ni tresla. Mladci si nabirajo moči za večer, midva srkneva pivo in že šibava dalje. Proti Bukovskemu vrhu me je kar pobiralo, na srečo se je zadeva kmalu prevesila v spust... Lagano zašpiliva klobaso, v Klavže prideva tik pred dežjem.

Ponikve

Plečnikova cerkev Marijinega obiskanja v Ponikvah

Sv. Mohor in Fortunat, Pečine

Gora Rocka, Prapetno Brdo


ambient

kolesarske poti po Šentviški planoti

profil najinih 32km

Ja, ulilo se je kar močno. Skozi Hudajužno in Podbrdo sva odbrzela do Zalega Loga. Tu pa legenda Slavc in odlične postrvi! Njamiiiii...


Slavc je zakon!

Ugodno polnih trebuhov se odpraviva proti domu. Ugotavljala sva, da je res malo treba, pa stopiš v povsem drug ritem... Podaljšani vikendi razturajo!

***
"And now you do what they told ya"



Ni komentarjev: