*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

29.4.15

Prestreljeniško okno - drugič, 29.4.2015

Par dni smo čakali tak dan. Aladin je napovedal, da bo "šajba okno" odprto med 5 in 14h. Pobrala sva še kolega in smo že drveli. Kar zgodaj. Na parkingu v Sella Nevei edini, dan pa povsem brez oblačka.
Pomlad je sneg na zadnji strmini že pobrala, smo pač nosili malo dlje. Do koče Gilberti je bilo kar pomrznjeno, srenači so še kako prav prišli. Potem še v senci po trdem na Prevalo. In na našo, sončno stran. Tu je sonce že malo odjenjalo podlago. Frišnega ni bilo nič, prečnica pod Prestreljenikom je bila gladka, odjenjano le kakšen cm in je kar zdrsavalo. Pod Oknom presenetimo večjo skupino gamsov, drugače smo pa sami. Vzamemo si čas, posedimo na okenski polici in uživamo v čudovitem dnevu. Sonce je medtem ravno prav odjenjalo podlago, odločili smo se, da smučamo kar na našo stran. En sam užitek po pomladnem veselcu, še kratek vzpon na Škrbino in potem po pobočjih smučišč do koče. Super smučarija.

začetek snega (ki ga hitro pobira) po prvi strmini

proti koči

koča z okni in Oknom

prečnica

še zadnji metri

firbci

pogled na drugo stran...

...pa še na našo 

pripravljeni

super smučarija pod Oknom

sinhrono plavanje v veselcu

do sem se še da pomatrat

SUPER! Res bomba dan. Že med smučarijo smo seveda dotočili gorivo, potem ponovili vajo še v Martuljku, pa še h kolegu na enga... Zvečer pa še mlaj... Ja, kompleten športni dan se je naredil!

***

Ni komentarjev: