*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

28.2.15

Mrežce, 28.2.2015

Obetal se je čudovit dan in najlepše je seveda na Pokljuki!
Po lepo zasneženi cesti od Mrzlega studenca sva (oz. smo, ker po poti pobereva še dva) hitro pri Spomeniku. Potem pa po uhojeni špuri do koče. Snega je tudi v spodnjem delu še dovolj, tako da dile ne bodo preveč trpele. 
Pri koči obrneva proti Mrežcam, pred strmino pa greva po svoje. Vlečeva špuro po mehkem snegu, modro nebo in vrhunski razgledi med viharniki. Po neki svoji varianti osamljeno priturava do vršnega dela. Tu je že precej razrito, se vidi, da imajo Mrežce precej obiska. V čudovitem ambientu se "poplaživa" in počasi pripraviva na smučarijo. Zgornji del je od sonca že malo razvajen/zaskorjan, potem pa sledi krasna zabava med macesni. Tu se najde od suhega pršiča v senčnih delih, do odjuženega na soncu. Nad pričakovanji!

zimska klasika

gremo mi po svoje

po grebenčku

dva Draška & dva viharnika

Viševnik, Selišnik, MDV, VDV

proti vrhu precej razrito

proti Debeli peči snega ni v izobilju

pogled v dolino

na poskok!
 
užitkarsko vijuganje

Zabavno vijuganje, poskakovanje in izmikanje po gozdu kar traja. Fletno, zaključiva na poti. Še kratek spust in že sva nazaj pri avtu. Res fajn smučarija na tak krasen dan!
Zapreževa še štrik - sledi vleka in smučarske radosti po zasneženi cesti.
Zmaga!

***


Ni komentarjev: