*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

22.2.15

Brda, 22.2.2015

Radosti frišnega snega ne gre zamuditi! Doma sicer deževno, napokava vso opremo (dvojno!) in na Pokljuko. Na Mrzlem Studencu sva nataknila ketne (mogoče tudi ne bi bilo potrebno?), potem pa rock'n'roll mimo Kranjske doline. Ketne grabijo, cesta lepo zasnežena, vse belo in mehko. Sneg tudi kar dobro pada.
Pri Spomeniku na dile, pa v breg. Mehkobnost belega pregrinjala naju hitro pripelje do koče, usmeriva se desno za Brda in Debelo peč. Nekdo pred nama je že nakazal špuro, drugače pa ni žive duše. Prebijeva se čez strminco, nov suh sneg se posipa, stare podlage ni veliko, rušje in kamenje še zdaleč ni pokrito. Proti Brdom zadeva še slabša, precej razrito in skalnato, vrh pa povsem kamnit - skale so prekrite le s par cm frišnega. Začne tudi pihati... Vidi se skoraj nič, popijeva čaj, zapneva pancarje, dile in navzdol.
Težka borba, zavijati je potrebno s precej občutka in mehkobe. Šele v spodnjem delu prve strmine se da nanizati par uživaških zavojev.
Prečiva še desno čez rob, tu pa rock'n'roll skozi ruševje. Šele proti bajti se da res fino odpeljati. Škoda, ker ni nobene podlage, kajti nov sneg je res fino suh. Ga bo pa zgleda tudi odpihnilo.

frišn sneg na cesti...

... in frišna ketna na gumi

strminca

vzpon na Brda

razgled

na poskok

gosta postavitev 

par vezanih zavojev

rock'n'roll

mehkobno proti koči

V koči se okrepčava, eno rečemo z Jožam, pogledava odstop Tine in ob poti nazaj do avta. Ta del bolje od pričakovanj - kljub malo snega ni preveč ropotalo.
 En sam rock'n'roll!

***
"That's why I go for that that rock and roll music
Any old way you choose it
It's got a back beat, you can't lose it
Any old time you use it
It's gotta be rock and roll music
If you wanna dance with me
If you wanna dance with me"


  

Ni komentarjev: