*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

5.7.14

Goriška Brda, 5.7.2014


Pred dopustom pa še mal na kolo - pogledat po Brdih.
Lepo majo, lepo!

Za štart določiva Dobrovo, točno pred gradom. Že tu naletiva na znance, se zmenimo za kafe, ma ni problema... Dan je čudovit, vroč, midva pa proti Šmartnem. Malček klanca in že sva v Gonjačah, kjer zlezeva na razgledni stolp - razgled je res čudovit. Nadaljujeva skozi Kojsko, Hum na italijansko stran do Števerjana, kjer uletiva na (če sem prav videl) 44. festival narodno-zabavne glasbe. Ju-ju-juhuhu!
Še poroka dogaja. Spustiva se skozi Valerišče vse do Mosse, kjer obrneva nazaj za Ceglo. Poiščeva pravo hišo in se ustaviva na kafetu. Paše. 
Naprej za Plešivo in potem po vinorodnih hribčkih do posestva/kleti Ruttars. Res je lepo in pravi užitek kolesariti mimo obdelanih nasadov trte. Po ravnini še do Brega pri Golem Brdu, kjer se začne klanec, ki ga v hudi vročini zmoreva prav počasi. Vse do vasice Vrhovlje pri Kožbani. Mal počitka, potem pa dooolg spust skozi Neblo in nazaj na izhodišče - Dobrovo. Super turca.

pogled na Šmartno iz stolpa v Gonjačah

Števerjan

Ruttars

vseskozi naju spremljajo obdelani vinogradi

Brda tour

profil

Ja, najprej sva se dobro osvežila v Medani, potem sva se pa zataknila še v Gonjačah na turistični kmetiji. Super je blo!


Ni komentarjev: