*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

21.2.14

Po Žagarju na Orlove glave, 21.2.2014

Prejšnji dan mi sneg ni bil usojen, danes sva pa krenila proti Bohinju. Ker je v gorah še 4. stopnja, sva izbrala kar varen Žagarjev graben pod Voglom. Čeprav vreme ni bilo najboljše, je bilo že na parkingu precej ljudi. Sami smučarji, turala sva potem sama.
Navzgor je bil sneg totalni jug, ki je držal kar do vrha. Vmes se je sicer malo razkadilo, ampak na Šiji se je zataknil oblak, pa še rosilo je. Smučišče na Šijo ni zrihtano, enoseda ne obratuje, pa tudi nobene špure še ni bilo potegnjene. Niti nobenih smučarskih sledi izven urejenih prog. Po kratkem premisleku ("bodo še lepši dnevi"), sva šla samo do Orlovih glav.
Smučarija navzdol v glavnem po smučišču, po počasnem, mehkem južnem snegu. Kar se je pa dalo podelati izven (tik ob progah) pa presentljivo smučljiv postan južni pršič. So se pa valile silne kepe ob zavojih, tako da zadeva hitro lahko postane zelo nevarna.

štart po Žagarju, ko je še kazalo, da se mogoče razjasni

strminca v Žagarju

sneg niti ni ponujal nekih hitrosti

Vse skupaj fajna kondicijska, smučanje pa presenetljivo dobro. Žagar je popeglan v avtocesto, ga pa zna odjuga kar hitro uničiti...

  

Ni komentarjev: