*** Izpostavljeno ***

Svaneti, 28.12. 2019 - 4.1.2020

Dolgo pričakovana pustolovščina se je končno začela. Po stresnem decembru smo odpotovali nekam daleč, nekam drugam, nekam, kjer se je čas...

2.3.13

Veliki Draški vrh, 2.3.2013

Po včerajšnjem "Nass-dnevu" (lepo, a je hitro odjužilo), je bilo treba še na kakšno turo. "Že dolgo nisva bila na Pokljuki..." Webcam je sicer kazal meglo, a sva vseeno krenila.
Z Rudnega polja po letni (hvalabogu, nič folka), vmes kratko, a zahtevno smučanje do Konjščice. Skorja je bila trda, huda in besna, tehnika pa "na repe" in čakat, al bo prej konc klanca al bodo prej noge odpovedale.
No, sva zmogla!
Potem pa v megli proti Jezercam, aaa, tu se je pa odprlo! Šajba in super pogledi na Ablanco, VDV, MDV, Viševnik. Po lepi špuri proti Studorskemu prevalu, potem pa v desno in cik-cak do vrha Velikega Draškega.
Razgledi vrhunski, dolina pa čist "zavatana". Gor nas je bilo kar nekaj. Sem pa že navzgor opazoval hudo skorjo in premleval variante spusta.
No ja, strmina z vrha je bila povsem zaskorjana, za smučanje je prišla v poštev le tehnika "zmedene kobilice" - ko ne veš, kaj bi, skočiš v zrak in poskušaš zaviti...
Pod vršno strmino se je sneg že ojužil, tako, da je bilo zavijanje kar u'redu. S Studorskega prevala pa že prav vrhunsko uživaško!
Na Jezercah sem pokuril letošnjega džolija, ker se mi nekako ni dalo ponovno v hrib (na Srenjski preval) in sem demokratično izglasoval varianto navzdol - proti Konjščici.
Spet lepo po ojuženem!
Mal še borbe skozi gozd, za zaključek je pa še par km najedal Sitonen po cesti...
Super turca, ki sva jo rehidrirala na plaži pri hotelu...
"Kakšen fantastičen dan" bi morda kdo porekel!


obrat v levo 

bonton - špura desno, pešpot zraven 

proti Jezercam se je odprlo 

ob včerajšnji odjugi so se z Viševnika kotalili mlinski kamni 

pravljično na Studorski preval 

ti cik, jaz cak 

Ablanca in morje megle v dolini 

MDV, Srenjski preval, Viševnik 

na vrhu - dolina povsem zadelana  

ovinkarjenje proti Konjščici

No, žal se je skupini, ki je bila istočasno na vrhu, primerila nezgoda - en član si je poškodoval nogo. Tako smo morali naročiti še helikopter...

***
"Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me."

The Sith code

Posted by Picasa

Ni komentarjev: